Digitaaliset työtavat ja toiminnallinen opetus alkuopetuksessa

Alkuopetus ja digitaalinen osaaminen - kuulostaako hankalalta yhtälöltä? Meidän mielestämme se ei ole, vaan päinvastoin, digitaaliset työtavat innostavat oppilaita ja tehostavat opetusta. Ne tarjoavat esimerkiksi opettajalle analytiikkaa oppimisen edistymisestä. Tässä postauksessa olemme koonneet käytännönläheisiä vinkkejä siitä, miten voit yhdistää digitaaliset työtavat, tieto- ja viestintäteknologian taidot sekä toiminnallisen opetuksen. 

Äidinkielen opetuksessa suosikkejamme ovat erilaiset työpisteet, joihin digitehtävät sopivat hyvin. Kirjainmuotojen ja lukusujuvuuden harjoittelu sopivat mainiosti matalan kynnyksen digitehtäviksi ja toimivat myös osana työpistetyöskentelyä.

Äidinkieltä ensimmäisellä luokalla

Kirjainmuotojen harjoittelua iPadilla

Sanelutehtävät diginä

Matematiikan opetuksessa digitehtävinä toimivat esimerkiksi erilaiset numeromuotojen harjoittelutehtävät. Digitaaliset laitteet toimivat hienosti myös toiminnallisten tehtävien ja oppimisen dokumentoinnissa.

Matematiikkaa ensimmäisellä luokalla

Miten opettaa matematiikkaa ensimmäisellä luokalla

Lukujen hajotelmia eri tavoin

Kolmantena vinkkinä on alkuopetuksen tiedonhaku, jota on digitaalisten tehtävien avulla sujuva harjoitella opettajan ohjauksessa.

Tiedonhaku alkuopetuksessa - liikettä ja linkkejä

Toivottavasti innostut tutkimaan, miten alkuopetus, toiminnallisuus ja digitaalinen osaaminen voivat yhdessä monipuolistaa opetustasi!

Kommentit