Digivinkit ♥ ulko-opetus


Onko ulko-opetus menetelmä, jota käytät osana opetusta säännöllisesti tai silloin tällöin? Koottiin ulko-opetuksen tueksi valmiita digivinkkejä meidän aiemmin julkaistun digikirjan pohjalta, sillä aurinkoiset syyspäivät houkuttelevat ainakin meitä ulos oppimaan! Digivinkkien tehtävät sopivat hyvin eri luokka-asteille ja eri oppiaineille. Riippuen ryhmän taidoista ope voi tehdä esimerkiksi valmiin tiedostopohjan, jonka jakaa oppilaiden käyttöön sähköisessä ympäristössä. 

Osa tehtävistä toimii hyvin itsenäisesti tehtävänä, mutta kaikki sopivat myös pari- ja ryhmätyöskentely. Digivinkit ovat myös toimivia yksittäisinä tehtävinä, mutta voit käyttää niitä myös osana jakson arviointia. Nappaa talteen siis nämä monikäyttöiset vinkit!

Digivinkki 1: Tehdään taulukko

 - Oppilaat tutustuvat tietojen täydentämiseen taulukkoon. Voit tehdä yksinkertaisen taulukon oppilaille valmiiksi, ja jakaa sen heille digitaalisessa ympäristössä.

- Taulukkoon voidaan kirjata ulko-opetuksessa tehtyjä havaintoja esimerkiksi säähän tai kasvillisuuteen liittyen.

Digivinkki 2: Mainosvideo 

- Kuvataan osana ulko-opetushetkeä video esimerkiksi lähiympäristöstä tai retkikohteesta.

- Suunnitellaan, millaisia asioita mainosvideolla nostetaan esiin, esimerkiksi sijainti ja parhaat nähtävyydet. Tehtävään voi yhdistää tiedonhakua esimerkiksi alueen historiaan liittyen.

- Täydennetään videokuvaa ääniraidalla, ja mahdollisilla tekstityksillä.

Digivinkki 3: Animointi 

- Tutustutaan esimerkiksi jokaisenoikeuksiin tai harjoitellaan lukumääriä.

- Etsitään ulkoa sopiva esine, kuten kivi tai maassa oleva oksa tai käpy.

- Suunnitellaan, mitä esine voi kertoa opiskeltavasta aiheesta.

- Nauhoitetaan yksinkertainen animaatio esimerkiksi iPadille saatavilla olevalla ChatterKids-sovelluksella. Meidän video-ohjeen sovelluksen käyttöön löydät Youtube-kanavaltamme.

Digivinkki 4: Tarinasta kuunnelmaksi 

- Nauhoitetaan äänimaisemat luonnossa.

- Kirjoitetaan tarinat ja nauhoitetaan ääniraita äänimaiseman rinnalle. Tarinaan voidaan myös tehdä kuvitus.

- Kootaan kuunnelmat esimerkiksi yhteiseen PowerPoint-tiedostoon yhteiseksi sähköiseksi kirjaksi.

- Lisää vinkkejä voit lukea tästä blogipostauksesta Kertomuksesta kuunnelmaksi

Kiinnostuitko meidän muista digivinkeistä ulko-opetuksen pariksi? Kurkkaa meidän Instagram-tililtä @toigoedu vinkit, miten esimerkiksi sähköpostiviestin kirjoittamista voi harjoitella!


*Julkaisussa esitellyt palvelut ovat meidän henkilökohtaisia suosituksia. Muistathan tarkistaa, mitä palveluita teillä on opetuksessa käytössä. *

Kommentit