Käsityöprosessin dokumentointi ja arviointi

Käsityöprosessin dokumentointi ja arviointi on osa opetussuunnitelmaa, ja samalla tvt-taitojen harjoittelu on helppo tuoda osaksi käsityön opiskelua. Mietimme, mikä meidän käytössämme olevista sähköisistä oppimisympäristöistä taipuisi parhaiten monipuoliseen työskentelyyn, ja päädyimme OneNote -muistikirjan käyttöön.

1. Ohjeiden ja materiaalien jako oppilaille

OneNote muistikirjan voi jakaa oppilaille OneDrivessa, mutta lisätä myös Teams -välilehdeksi tai kanavan tiedostoihin, tarkoituksesta riippuen. Kannattaa miettiä, miten oppilaat muissa aineissa saavat sähköiset materiaalit ja tehtävät, ja noudattaa samaa kaavaa myös käsityössä. 

2. Työn eri vaiheet näkyville

Käyttämällä osioita ja sivuja voi koota ohjeet yhteen paikkaan, josta työskentelyn eri vaiheessa olevat oppilaat voivat löytää ne helposti. Kokonaisuudet voi rakentaa niin, että mukana on yhdessä käytävä osuus ja sitten tehtävä, mahdollisuuksia on monia!

3. Jokaiselle oppilaalle oma työtila 

ClassNotebookia käytettäessä jokaiselle oppilaalle voi avata oman osion, jonka vain hän näkee. Tällöin omat suunnitelmat, itsearviointi ja dokumentointi on helppo koota yhteen paikkaan. Toimii hyvin myös oppimispäiväkirjana!

4. Mahdollisuus yhteissuunnitteluun

Oppilaat voivat tehdä omat suunnitelmansa yhdessä toteutettaista töistä yhteiseen osioon, jolloin tiedot ovat helposti löydettävissä kaikille ryhmän oppilaille ja opettajalle. Näin onnistuu myös vertaisarviointi! Ja OneNoten voi jakaa myös muille opettajille, jolloin samat ohjeet ovat kaikkien käytössä.

5. Käytössä monipuoliset työkalut

OneNotessa oppilas voi kirjoittaa, nauhoittaa puhetta, kuvata, lisätä videon tai tiedoston ja piirtää. Hän voi siis valita tavan, jolla työskentelee esimerkiksi suunnitelmansa parissa. 


Lisää oman osaamisen dokumentoinnista:

Kommentit