PowerPoint liikunnan etäopetuksessa - ai miten?

Tällä viikolla liikunnassa oli aiheena arkiliikunta. Normaalistihan arkiliikunta hajautuu päivän mittaan suoritettavina askareina pidemmälle aikavälille, mutta nyt oppilaiden tehtävänä oli suunnitella 70 minuutin liikuntatuokio arkiliikunnan aktiviteeteista. Suunnittelun tueksi oppilaille jaettiin PowerPoint-esitys, joka toimi sekä suunnittelun että dokumentoinnin pohjana. Tehtävä oli liikunnan kaksoistunnin ohjelma ja ajankäyttösuunnitelma, joka oppilaillekin jaettiin tehtävän alussa, oli seuraava:

  • 20 min suunnittelua ja dokumentointia
  • 70 min aktiivista liikettä


Oppilaat täydensivät arkiliikuntasuunnitelman ruudukosta löytyvien esimerkkien avulla ja lisäsivät lopuksi yhteenlasketun, toteutuneen aktiivisen ajan. Viimeisellä dialla oli simppeli itsearviointi ja dokumentointi tehtävään liittyen. Diaan oppilaat liittivät kuvia ja tekstiä suorituksestaan sekä lyhyet kommentit arkiliikuntaan liittyen.


Jakamalla valmiin pohjan, jota oppilas muokkaa, saat helposti jaettua oppilaille tehtävän. Oppilaan on vaivatonta ja nopeaa täyttää valmiiseen pohjaan puuttuvat tiedot ja samalla tulee harjoitusta PowerPointin perustoimintojen käyttämisessä. Mallin avulla oppilas pääsee myös kokeilemaan haluamaasi asettelua ja siihen liittyvien toimintojen käyttöä. Kaupanpäälisenä saat palautuksen itsellesi helposti luettavassa ja selkeässä muodossa, kun kaikkien työt noudattavat samaa peruskaavaa.

Kaipaatko lisää vinkkejä etäkouluun? Tässä lisää aiheesta:

Kommentit