Pysäkkityöskentelyä ja sanaluokkien kertausta


Olemme nyt harjoitelleet eri sanaluokkia tammikuun alusta lähtien kolmessa eri ryhmässä. Aloitimme kertaamalla kaikki sanaluokat ja sen jälkeen harjoittelimme verbien taivutusta. Seuraavaksi harjoittelimme tunnistamaan nomineita ja taivuttamaan niitä sijamuodoissa. Viimeiseksi kertasimme taipumattomia sanoja. 


Ennen talvilomaa oli aika kerrata vielä sanaluokat ja valmistautua jaksokokeeseen, ja tällä kertaa saimme apua koulussamme aiemmin käytössä olleesta Kulkuri-kirjasta. Kuudennen luokan opeoppaasta löytyy sanaluokkien kertaukseen pysäkkityöskentelyohjeet, ja niitä päätimme käyttää apuna. Kahdelle pisteelle jouduimme kirjoittamaan ohjeistuksen uusiksi vieraiden käsitteiden takia, mutta muuten saimme käyttää valmista materiaalia. Pisteille löytyy opeoppaasta myös valmiit kortit, jotka voi tulostaa työskentelyä varten. Kuudennen pysäkin teimme itse, sen löydät alempaa tästä postauksesta.


Oppilaat työskentelivät pysäkeillä kaksi oppituntia 3-4 oppilaan ryhmissä. Pysäkeillä kerrattiin verbien taivutusta, sijamuotoja, sanojen luokittelua eri sanaluokkiin ja taipumattomia sanoja monipuolisesti ja joukossa oli haastaviakin tehtäviä.


Kuudennella pisteellä nostettiin nomini korttipinosta, ja tehtävänä oli taivuttaa se kaikissa sijamuodoissa. Taivutusta varten oppilailla oli sijamuotoruudukko, eli perinteinen ruutuhyppely oli ideana. 

Alkuvuoden aikana 

- kertasimme sanaluokat
- harjoittelimme verbien taivutusta
- kertasimme sijamuotoja
- harjoittelimme tunnistamaan taipumattomia sanoja

Kommentit