Ruotsin kielen sanaston kertausta ja uuden opettelua jättilautapelin avulla



Jättilautapeli on monipuolinen tehtävätyyppi, jota olemme jo kokeilleet useammissa eri oppiaineissa. Tässä postauksessa kerron, miten voit soveltaa täällä blogissa jo aiemmin esiteltyä jättilautapeliä kielten opetuksessa. Myös pelisäännöt löydät tuosta aiemmasta postauksesta.

Tässä jättilautapelissä on kolme tasoa: ensimmäisellä tasolla kerrataan persoonapronominit, toisella tasolla kellonajan kertominen ja kolmannella kouluun ja ystäviin liityvää sanastoa. Näistä tasoista siis ensimmäinen on vanhan kertausta ja kaksi muuta tasoa uusia työn alla olevia asioita. Jokaiselta tasolta tehdään vähintään viisi tehtävää: toiselle tasolle pääsee siis tehtyään viisi ensimmäisen tason tehtävää ja kolmannelle tehtyään viisi toisen tason tehtävää. Nopeimmat saavat haasteeksi pelata kolmatta tasoa mahdollisimman pitkälle. 

Tätä peliversiota käytännössä kokeillessa oli jälleen hauska todeta, että näinkin pienellä panostuksella saa tehtyä opiskelusta innostavampaa ja peliä pelattiin perjantai-iltapäivän viimeisellä tunnillakin hiki hatussa. Joko sinä olet kokeillut jättilautapeliä?

Kommentit

  1. Varmasti nuo sopii kyllä opetteluun. Voisi meidän työpaikallekin olla hyödyllinen, hauska tapa kerrata. Meillä on itseasiassa tarvetta kielipalvelulle, jotta saataisiin meidän yrityksen kielitaitoa hieman laajennettua. Kaikilla on tietoa ennestään, mutta on hieman unohtunut.
    https://synonymic.fi/kielipalvelut/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Het kiva kuulla, että innostuit ideasta! Tämä toimisi kyllä varmasti aikuisillakin, tehtävien vaikeustasoa ja sisältöähän voi muokata tosi joustavasti pelaajien tarpeiden mukaan. T. Heta Toigolta

      Poista

Lähetä kommentti