Animoitu matkapäiväkirja


Tämän kevään kutosten ruotsin opiskeluun kuului unelmamatkalle lähteminen - tosin virtuaalisesti. Tehtävässä oli tavoitteena harjoitella kertomista menneessä aikamuodossa ja käyttää matkailuun liittyvää sanastoa. Tehtävään sisältyi sekä suullista että kirjallista tekstintuottamista. Samalla kerrattiin tekijänoikeuksiin liittyvää asiaa ja animaation tekemistä Explain everything-sovelluksen avulla.

Projekti alkoi matkakohteen ja matkan tyypin valinnalla: oliko kyseessä rantaloma, kaupunkiloma vai jotain muuta. Sen jälkeen kirjoitettiin pakkauslistat ja tutustuttiin matkakohteeseen ja lopulta käsikirjoitus matkakertomusta varten.


Tehtävää varten oppilaat etsivät Googlen tarkennetun kuvahaun avulla lomaansa sopivia kuvia, joita oli käyttöoikeuksien mukaan luvallista jakaa. Kuvien ja käsikirjoituksen avulla loimme lopulta animoidut matkakertomukset. Projekti oli tarkoitus päättää yhteiseen kaukomatkailijoiden kokoontumiseen, jossa näitä "lomadioja" olisi käyty läpi, mutta etäkouluun siirtyminen muuttii suunnitelmia töiden jäädessä nalkkiin koulun iPadeille.


Tehtävätyyppi on helposti yhdistettävissä esimerkiksi Google Earthin käyttöön (vinkkejä sovelluksen opetuskäyttöön tässä postauksessa) ja ohjeita muuntelemalla vaikkapa ympäristöopin maantietoa käsittelevään jaksoon sopivaksi. 

Kommentit