Kirjainspiraatiota opetukseen: Tartu toimeen ja Sytytä lukukipinä

*Kirjat saatu kirja-arvioita vastaan

Saimme jonkin aikaa sitten Opettajan tietopalvelusta kirja-arvioita vastaan kaksi opasta: Merja Tompurin Tartu toimeen ja Juli-Anna Aerilan ja Merja Kauppisen Sytytä lukukipinä. Oli kyllä kiva päästä tutustumaan näihin oppaisiin, jotka sisälsivät runsaasti käytännön vinkkejä opetuksessa sovellettaviksi. Ensimmäisen testattavat vinkitkin on jo valittu!

Molemmat arviot on nyt julkaistu Open kirjablogissa. Pääset lukemaan ne täältä:


  • Tartu toimeen - Opas työskentelytaitojen opettamiseen. Alakoulussa koululaisena oleminen ja työskentelytaidot ovat aivan erityisen tärkeä oppimisen kohde. Opas sisälsi runsaasti helposti lähestyttäviä tehtäviä, joiden avulla työskentelytaitoja voi harjoitella. Tästä kirjasta valitsimme ensimmäiseksi tehtäväksemme tehtävän, jossa pohditaan mitä tapahtuisi, jos en tarttuisi toimeen. Tehtävässä käydään selkeiden käytännön toimien kautta läpi toimeen tarttumisen tärkeyttä ja havainnollistetaan, että tekemättä jättämisellä on eri tapauksissa erilaisia seurauksia.
Kirjoittelemme kokemuksistamme lisää tänne blogin puolelle, kun olemme testanneet ideoita. Sillä välin voit käydä tutustumassa meidän ja muiden kirjoittamiin kirja-arvioihin Open kirjablogissa!



Kommentit