Uutta intoa kielen opetteluun kirjekaveriluokasta

Tänä vuonna kuudennen luokan ruotsinryhmäni opiskelua maustaa kirjeenvaihto toisen suomalaisen, ruotsinkieltä opiskelevan ryhmän kanssa. Ensimmäinen kirje on jo molemmin puolin kirjoitettu ryhmien yhteisinä kortteina, joissa luokat esittelivät itsensä. Meidän porukan kortin kuvaksi teimme yhteistuumin Wordart-sivustolla sanapilven, johon kirjasimme ruotsiksi sanoja, jotka kuvaavat vahvuuksiamme. Jatkossa kirjeenvaihtoa on tarkoitus jatkaa ryhmissä toteutettavien tehtävien muodossa, ei siis siten, että jokaisella oppilaalla olisi yksi nimetty oma kirjeenvaihtokaveri.

Tähän postaukseen kokoan ideoita, joita haluaisin toteuttaa kirjeenvaihdon tiimoilta vuoden aikana. Onko sinulla hyviä ehdotuksia, jotka voisin lisätä listaani? Jaathan vinkkisi kommenteissa! Ja hei, nämä ideat soveltuvat hyvin paitsi kirjeenvaihtoon myös esimerkiksi kielen tuottamisen dokumentointiin ja arviointiin!



Animaatiot

Esimerkiksi Explain Everything-sovelluksella saa helposti tehtyä animaatioita, joihin on mahdollisuus yhdistää ääntä, videota, kuvia ja piirroksia. Tällä voisi saada aikaan tosi kivoja tervehdyksiä!

Green screen videon tai kuvan taustana

Älylaitteille löytyy helppokäyttöisiä Green screen -teknologiaa käyttäviä sovelluksia, joiden avulla videoon tai kuviin saa helposti muokattua haluamansa taustan. Vihreäksi taustaksi sopii mikä vain sopivan vihreä kangas. Voisime tehdä vaikka mielikuvitusmatkoja eri maisemiin ja lähettää näiltä matkoilta kortteja toisillemme.

PowerPoint-esitys

Kuten olemme täällä blogissakin jo aiemmin kirjoitelleet, perinteinen esitystyökalu PowerPoint taipuu koululaisen hommiin monipuolisesti. PowerPoint-esitykseen voi nimittäin lisätä kuvan ja tekstin lisäksi ääntä ja videota sekä tietysti linkkejä.

Padlet

Yhteiselle Padlet-seinälle voisi kätevästi jälleen koota kuvia, tekstejä, videoita ja linkkejä. Kätevää tässä olisi tuotoksen jako, joka onnistuisi näppärästi jakamalla seinän linkki.

QR-koodit viestien jakamisessa

Ajatus on, että lähettäisimme materiaalia sähköisesti, mutta myös perinteinen posti kulkee luokkiemme välillä. Tässä QR-koodit voisivatkin olla kiva lisä: esimerkiksi kirjeeseen tai postikorttiin voisi lisätä QR-koodin, joista aukeaa oppilaiden tekemää mediaa. Oppilaat voivat helposti luoda ja lukea koodeja esimerkiksi Web QR -sivuston avulla. Koodien lukeminen sujuu näppärimmin älylaitteen QR-lukijalla.


Kommentit