Suuret luvut työpisteillä

toiminnallinen tehtävä suuret luvut

Matematiikan tunneilla työpisteillä työskentely on helppo ja nopea tapa harjoitella samaa asiaa monella eri tavalla, ja saada tunnille mukaan liikettä. Tällä kertaa kutosten kanssa teimme töitä suurten lukujen parissa. Peleihin kului enemmän aikaa, kuin olimme ajatelleet, joten kaikki eivät vielä ehtineet kaikille pisteille. Tässä kuitenkin esittelyssä pisteet:

Heitä suurin luku
Oppilaat heittävät hernepusseja sankoihin, jotka on nimikoitu ja asetettu järjestykseen. Tarkoituksena on kierroksella heittää mahdollisimman suuri luku, eli saada mahdollisimman monta miljardia heitettyä.

Nerf toiminnallinen opetus

Nerf-piste
Ensimmäisellä kierroksella oppilas yrittää osua siihen lukuun, 
jonka lukee ääneen. Osumasta saa yhden pisteen.
Toisella kierroksella kaveri kertoo, millaiseen lukuun täytyy tähdätä. 
Esimerkiksi satoja tuhansia on neljä.

suuret luvut peli

Suuret luvut -battle
Oppilas muodostaa pelialustalle oman lukunsa. Tarkoituksena on yrittää arvata parin tekemä luku, joten väliin on hyvä asettaa esimerkiksi kirja näköesteeksi. Voittaja on se, joka ensin saa selvitettyä toisen luvun. Siksi kannattaa tarkasti miettiä, millaisilla kysymyksillä lähtee lukua selvittämään.


suuret luvut yatzy

Suuret luvut - yatzy
Perinteinen noppapeli. Tässä versiossa heitetään kuutta noppaa, ja yritetään muodostaa sekä ehdot täyttävä että mahdollisimman suuri luku. Pelissä on yhdeksän kierrosta, jonka jälkeen oppilaat lukevat muodostamansa luvut ääneen, ja vertailevat, kenen oma luku on suurin. Suurimmasta luvusta saa pisteen, ja koko pelin voittaa eniten pisteitä saanut pelaaja.

Kommentit